SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Läger
FÖR LÄGERLEDARE

Hej lägerledare och lägerchefer - tillsammans skapar vi ett fint läger!

Här kommer lite information inför årets Falkenbergsläger;

Vänligen notera tjänstgöringstider enligt nedan för lägerledare och lägerchefer. Dessa tider behöver ni vara på plats på skolan 

 
Lägerledare kommer tidigare, se nedan. Första veckan skall utrustning hämtas från förråd och därmed krävs att vi är tidigare på plats. Näst sista veckan kör vi de sängar som ine behövs period fyra, tillbaka till förrådet Sista veckan skall allt tillbaka till förrådet. 
 
TIDER FÖR LÄGERLEDARE
 
Se TRÄNARE OCH PERIODER

 

UTBILDNING

En lägerledare är en förälder men ingen specialpedagog med specialistkunskaper.

MKK arrangerar HLR och Första Hjälpen utbildning varje år. Det innebär att tillräckligt många kan hantera olika krisartade situationer. 

 

SOVA OCH ÄTA

En lägerledare sover tillsammans med andra damer eller herrar. Vi har en säng med madrass till dig. Resten tar du med dig. Vi äter i matsalen där åkarna äter.

Det finns ingen möjlighet att köpa matkuponger för åkare som inte beställt mat, medföljande syskon eller föräldrar. Beställningen av mat sker tidigare.

 

REDUCERAD AVGIFT

Falkenbergslägret bygger på att föräldrar bidrar genom att arbeta som lägerledare, utan dessa hade inte lägret varit möjligt att genomföra! Vill du som förälder jobba på lägret anmäler du ditt intresse samtidigt som du anmäler ditt barn. Som tack för ditt arbete får din åkare en reducerad lägeravgift på upp till 4000 kr/lägerledare och vecka  (gäller ej träningsavgift) och du får fri kost och logi. Lägret står för säng, men du tar med dig täcke, kudde och lakan. 

 

REGISTERUTDRAG

I enlighet med Riksidrottsförbundets regler skall  alla Lägerledare lämna ett registerutdrag till MKK. Ladda ned blankett för registerutdrag på polisens hemsida; Välj hur du vill legitimera dig | Polismyndigheten (polisen.se) 

Fotografera hela sidan och skicka sedan till falkenbergslagret@gmail.com

 

FRÅN BÖRJAN TILL SLUT

Det är viktigt att alla lägerledare kommer i tid och stannar till dess att lägerveckan är avslutad. Inför varje lägervecka finns viktiga förberedelser och genomgång av rutiner, säkerhet mm. Detsamma gäller städning och förberedelser inför kommande lägervecka. Vi är på plats Period 1 kl 17.00 (sannolikt) och under period 2-3 kl. 14.00. Period 4 blir en kortvecka som startar sön kl 08.00 och slutr tisdag kl 17.00

 

TILLGÄNGLIG

Vi kan inte riktigt förutse vilka tider som förstärkning behövs och därför är det viktigt med flexibilitet som ledare. Vi vill därför på förhand meddela att alla ledare skall finnas tillgängliga för att kunna stötta upp om det behövs, även om man inte är i tjänst.  Arbetsschema finns och alla lägerledare bjuds in till et möte under maj månad.

 

INSKRIVNING - MÖTE

Nedan finner ni information som också gått/går ut till alla deltagande åkare och tränare på Falkenbergslägret och det är bra att ni också tar del av informationen.

Inskrivning för åkarna sker kl. Hjortbergsskolans matsal

Informationsmöte i skolans matsal. Notera att detta är ett obligatoriskt möte vid varje lägerstart. Här presenteras samtliga lägerledare och lägerchef som tjänstgör den aktuella veckan.

 

VAD INNEBÄR DET ATT VARA LÄGERLEDARE?
Att vara lägerledare innebär att vara en positiv vuxen som är till för ALLA åkare som bor på lägret. Det är viktigt att alla deltagare får en positiv upplevelse av lägret och vill återkomma.
Som lägerledare skall du ta ansvar för att samtliga arbetsuppgifter blir utförda och att samarbeta med andra lägerledare, tränare och andra samarbetspartners.
Har du ett eget barn på lägret är det också viktigt att tänka på att ge alla åkare din uppmärksamhet. Samtliga lägerledare, lägeransvarig har det totala ansvaret för att lägret fungerar.

OLIKA TYPER AV ARBETSUPPGIFTER
Uppgifterna på lägret kan vara varierande beroende på vad du har önskat i anmälan och vilken tjänst du tilldelats. Effektiv arbetstid varje dag är 5-7 timmar i genomsnitt. Du kan i samråd med de andra lägerföräldrarna ha en kommunikation och byta pass sinsemellan om det skulle behövas vid något tillfälle. Det kommer att finnas möjlighet till egentid. 
I början på varje aktivitetsvecka görs inskrivning av de nya åkarna då de skall registreras och få en t-shirt, matband och information om lägret. När åkarna lämnar lägret skall de skriva ut sig. Åkarna skall städa efter sig när de lämnar sitt rum, lägerledarna kontrollerar att städningen är väl utförd, om inte får de städa igen.

Morgonpass/väckning
Väckning av de barn som skall ha tidig isträning så att de hinner äta klä på sig, äta frukost och ta sig till ishallen i tid
Städ och kontroll av toaletter; papper och tvål skall finnas, det skall vara fräscht på golvet och på/i toalett och handfat

Kök och Servering
Hjälpa till i matsalen, bereda mat tillsammans med 1 ordinarie bambapersonal
Diska, fylla på porslin, plocka undan, torka bord
Fylla på bröd, smör, mjölk, flingor, blanda juice, brygga kaffe mm
Städa köket, slänga sopor efter avslutat pass

Aktivitetspass
Aktivera barnen som kommer till uppehållsrummet
Hitta på olika lekar och gruppövningar (lista med lekar finns i uppehållsrummet)
Spela spel, teckningstävling, städtävling mm
Se till att barn som är ensamma aktiveras och introduceras till andra barn
Gå med barn som vill gå och bada i badhuset eller stranden
Gå till affären med de som är för små för att själv
Fråga aktivt vad barnen vill göra när de kommer och presentera vilka möjligheter som finns

 

Följa till ishallen - vara "isvakt"
Våra yngre lägerledare tillika tränare i klubben kommer att följa de yngre åkare till ishallen, hjälpa till att knyta och stötta på plats. Därefter följs åkarna tillbaka till skolan. Att vara isvakt innebär att man finns där för de som kan behöva lite hjälp med annat än träning.

 

Säkerhet
En utpekad säkerhetsfunktion finns alltid på plats. Dygnet är indelat i tre dag, kvälls och nattpass. En person är alltid vaken.

Den personen skall hålla kontroll på in- och utpassering, telefonen och eventuell utrymning.

Kvällspass
Nattning av alla barn i tid beroende på ålder i de olika rummen. Se till så att barnen borstat tänder och ligger i sina bäddar.
Jour natt eller sova jour natt i uppehållsrummet (2 lägerledare per natt)

 

VÄRDEGRUND

Du kan läsa om värdegrunden ÖRA under rubriken "Värdegrund och regler".

 

REGLER

Om regler kan du läsa mera under rubriken "Värdegrund och regler".

 

 

FÖR VÅRDNADSHAVARE/FÖRÄLDRAR

Som förälder kan det vara nervöst att lämna sitt barn på ett läger. Kanske har barnet inte sovit borta under längre period osv. Ofta brukar en positiv attityd hos föräldern underlätta för och stärka barnet. Lägret fördelar barnen efter träningsgrupper och träningstider (oavsett ålder) i de olika rummen och barnen brukar snabbt hitta nya vänner i sina rumskamrater. Anledning att man fördelar rummen efter träningstider är att barnen då stiger upp samtidigt, äter lunch ihop osv vilket då stärker gruppen och gemenskapen och bidrar till sammanhållningen. Lägerföräldrarna som jobbar på lägret arbetar för att aktivera barnen mellan träningspassen och ser till att ingen verkar vara utanför eller må dåligt. Lägerledarna ser till att de yngre barnen kommer i säng i tid och att det är tyst och släckt. Lägerledarna väcker också samtliga yngre barn och de äldre som så önskar och vid behov följer man även de yngre barnen till/från ishallen. Lägerledare stöttar också rutiner som duschning, tandborstning, lunch, middag mm för de yngre som behöver det stödet. Har barnen svårt att somna kan det hända att en lägerledare får sitta med tills alla kommit till ro. 

 

Som besökande föräldrar börjar man alltid med att besöka uppehållsrummet och presentera sig.

 

Man kan tyvärr inte äta tillsammans med barnet i matsalen och det går inte att köpa enstaka matkuponger. Detta beror på att maten är beräknad och beställd efter åkarnas antal och inget annat. 

 

Notera att varje period börjar med ett obligatoriskt informationsmöte kl 20. Är man inskriven på flera perioder så behöver man gå på samtliga informationsmöten eftersom ny relevant information kan ha tillkommit.

 

LÄGERLEDARE

Om du undrar över vad en lägerledare gör kan du läsa om det under rubriken Lägerledare.

 

KONTAKT

Via lägertelefonen kan man alltid komma i kontakt med lägret. Lägertelefonen fungerar bara under och mellan lägerveckorna; 0700-852998.

 
För info gällande Falkenbergslägret maila till falkenbergslagret@gmail.com
 
 

Notera att vi är en ideell förening och alla som jobbar med lägret gör det på sin fritid. Ha därför överseende med att mailsvar kan dröja några dagar. Tack för förståelsen!

 
Externt boende


Externt boende för medföljande familjer:

Nedan finner ni en mängd olika möjliga boende i olika prisklasser och med avstånd till ishallen.
Nedan visar 2013 års prisnivåer.

Grimsholmen B & B
0346-533 88
Avstånd ishall ca 6,5 km
Stuga fr 600 kr
Dubbelrum fr 680 kr

Vinbergs Prästgård Pensionat
0346-125 26
info@vinbergsprastgard.se
Avstånd ishall
ca 6 km Dubbelrum fr 450kr/person

Bergastugan i Skrea
0346-507 77
info@bergastugan
Avstånd ishall
ca 5 km
Fr 400 kr/bädd

59:ans B&B i Gamla stan
0346-597 07 astes@bredband.net
Avstånd ishall
ca 2,5 km
Fr 350 kr/bädd

Gits Gård
0346-495 75
info@gitsgard.se
Avstånd ishall
ca 6 km
Dubbelrum fr 980 kr

46:an i Gamla stan
0346-77 42 77, 070-290 74 54
Lindberg_annika@hotmail.com
Avstånd ishall ca 2 km
Dubbelrum fr 600 kr

Vandrarhem
Hallands Kustvandrarhem OBS! Ny
0346-71 11 71
Avstånd ishall ca 2,5 km
Priser se hemsida

Strandkanten Restaurang & Vandrarhem

076-555 8780, 073-800 54 65
Avstånd ishall ca 9 km
Dubbelrum fr 650 kr

Falkberget STF Vandrarhem, Falkenberg
0346-71 18 80
info@falkberget.se
Avstånd ishall ca 1km
Dubbelrum fr 230 kr

Hjortsbergs vandrarhem
0346-171 07
info@skreacamping.se
Avstånd ishall ca 2 km
Dubbelrum fr 500 kr

Hotell
Falkenberg Strandbad
0346-71 49 00
info@strandbaden.se
Avstånd ishall ca 1 km
Dubbelrum fr 1300 kr

Grand Hotel
0346-144 50
info@grandhotelfalkenberg.se
Avstånd ishall ca 2 km
Dubbelrum fr 1190 kr

Hotel Falkberget Apartments
0346-71 18 80
info@falkberget.se
Avstånd ishall ca 1 km
Olika typer av boende, se deras hemsida

Nya Pallas hotel
www.pallashotel.com
0346-107 00
nyapallashotel@telia.com
Avstånd ishall ca 2 km
Dubbelrum fr 1290 kr
Paketerbjudande sommartid

Ocean hotel
0346-826 20
Jan.oceanbar@spray
Avstånd ishall
ca 1,5 km
Dubbelrum fr 1595 kr

Värdshuset Hwitan
0346-820 90
info@hwitan.se
Avstånd ishall ca 2 km
Dubbelrum fr 850 kr

Camping / stugor
Hansagårds camping
0346-169 44, 0761-169 440
info@hansagard-camping.se
Avstånd ishall ca 2,5 km
Priser se hemsida

Olofsbo camping
0346-920 22
info@olofsbocamping.se
Avstånd ishall ca 10 km
Priser se hemsida

Skrea Familjecamping och stugby
0346-171 07
info@skreacamping.se
Avstånd ishall ca 1,5 km
Priser se hemsida

Ugglarps camping stugor och konferens
0346-438 89
info@ugglarp.nu
Avstånd ishall ca 17 km
Fyrbäddsstuga 450-950 kr

Utanför lägret


Aktiviteter utanför lägret för t ex föräldrar och syskon

Karta över serviceställen t ex apotek mm