Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Mölndals Konståkningsklubb
Twilight
Team Twilight


Team Twilight


Team Twilight är Mölndals konståkningsklubbs debutantlag. Debutantlaget startades säsongen 2003/2004. Twilight är ett team för åkare från nio års ålder som har tagit tredje märket. Du skall kunna åka i Team Twilight och kombinera det med din singelträning. Åkarna uppmanas att delta på de läger som laget anordnar samt sommarläger med singel och/eller synkro i Falkenberg. Säsongen startar vecka 32 med uppstartsläger i Åby alternativt Kållereds ishall.


Vem får åka med Twilight?


Du som åkare skall ha fyllt 9 år och ha tredje märket. Åkarna kommer från guldskridskorna eller om du har åkt singel innan. Målet är att jobba mot att klara Basic 1. När ansvariga tränare tycker att du är redo kan du få frågan att byta upp till Team Limelight som är ett ungdomslag.


Hur fungerar det att vara med i Twilight?


  • Synkro 1 tim/vecka
  • 1 tim/vecka golvträning
  • Varierande antal timmar singel/vecka beroende på eget intresse och nivå

Extra tid på isen planeras i god tid och kan komma innan tävling.


Tema för säsongens program, musik, klänning och smink är ett tränarbeslut. Programmet byggs för 16 åkare. Tränarna beslutar vem som åker på vilken plats. Det kan finnas åkare som får dela plats. Målet är självklart att alla ska få åka minst en tävling och uppvisning.


Under säsongen är det 3-4 tävlingar som vi tränare beslutar om, lagets ekonomi styr lite hur vi skall tävla. Team Twilight ställer också upp på Mölndals konståkningsklubbs Juluppvisning och Vår-uppvisning samt Team Spirits uppvisning.


Under säsongen kan det ibland komma lite jobb för att få in pengar till laget. Självklart är också detta ett beslut vi tar gemensamt, ingenting är omöjligt!


Frånvaro/sjukdom meddelas till båda tränarna så snart man vet att man inte kommer på träningen. När vi närmar oss tävling/uppvisning är det viktigt att du kommer till ishallen och tittar på, om det är så att du inte kan åka.


Bilder/film; bilder och filmer kan komma att läggas ut på sociala medier. Vi i Team Twilight använder oss utav Instagram och MKK:s hemsida. Om du inte vill vara med på kort och i filmklipp som läggs ut så är det viktigt att du meddelar tränaren så fort som möjligt så skall vi se till att det inte händer.


Kostnader:


Kostnad per månad kan variera mellan säsongerna men aldrig under året som går. Vill du veta aktuell kostnad så tveka inte att höra av dig till kansliet, kansli@molndals-kk.com. Lagkassan är max 1600 kronor. Klänningen max 400 kronor per år. Månadskostnaden + lagkassan täcker träningar, antalet tävlingar vi bestämmer, klänning, smink, hårdekoration samt annat som kan tänkas behövas.


Föräldrar


Vi har i år infört isvakter, där man som förälder sitter vid två tillfällen per säsong och sköter musik och eventuella skador som skulle uppstå. Detta är för att underlätta för oss tränare och för att vi ska ge era barn den bästa träningen. MKK har ett dokument om ideellt arbete för föreningen uppsatt på anslagstavlor i ishallarna samt på MKK:s hemsida. Informationsmöten till föräldrar anordnas en gång på försäsongen, en gång under säsongen och en gång på eftersäsongen.


Övergång till Limelight:


När åkaren anses vara redo att flyttas upp till MKK´s ungdomslag Team Limelight så kommer detta förmedlas av tränarna. Tränarna diskuterar detta i slutet av säsongerna i samråd med barnens singeltränare som också lägger in sin samlade bild av åkaren.


Varje barn erbjuds då ett val och ni som vårdnadshavare och åkare har möjlighet att då ta ställning till vilket alternativ som ni föredrar.


Flytt mellan lagen sker endast i samband med ny säsong.


Det som vi önskar att ni har med er är att varje säsong ser olika ut. Varje lag har sin utveckling och ibland sker en övergång med många åkare och ibland sker nästan ingen övergång alls. Detta handlar om lagets utveckling, åkarbehov och årets satsning. Vi tränare önskar att ni vårdnadshavare respekterar tränarnas beslut.


Självklart är ni välkomna med eran synpunkt eller frågor. Eventuella frågor om övergångar eller synpunkter samtalas alltid med Camilla.


Anna Ivelind och Beatrice Andersson – beagris6@gmail.com och anna@molndals-kk.com – Bea 0736547788 Anna 0735016678


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen