Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Mölndals Konståkningsklubb
Twilight
Team Twilight

Team Twilight är Mölndals konståkningsklubbs debutantlag. Debutantlaget startades säsongen 2003/2004. Twilight är ett team för åkare från nio års ålder som har tagit tredje märket. Du skall kunna åka i Team Twilight och kombinera det med din singelträning. Åkarna uppmanas att delta på de läger som laget anordnar samt sommarläger med singel och/eller synchro i Falkenberg.


Vår förberedande team-träningsgrupp Guldskridskorna söker åkare. Åkare i Mölndals konståkningskubb med 2a märket är välkommna att prova på kontakta Beatrice Andersson, beagris6@gmail.com om du är intresserad.


Vem får åka med Twilight?

Du som åkare skall ha fyllt nio år och ha tredje märket. Åkarna kommer ifrån guldskridskorna eller om du har åkt singel innan. Målet är att jobba med att klara basic 1. När ansvarig tränare tycker att du är redo kan du få frågan att byta upp till team Limelight som är klubbens ungdomslag.


Hur fungerar det att vara med i Twilight?

  • Synkro 1 tim/vecka
  • 1 tim/vecka golvträning
  • Varierande antal timmar singel/vecka beroende på eget intresse och nivå

Extra tid på isen planeras i god tid och kan komma innan tävling exempelvis.


Tema för säsongens program, musik, klänning och smink är ett tränarbeslut. Programmet byggs för 16 åkare. Tränarna beslutar vem som åker på vilken plats. De kan finnas åkare som får dela plats. Målet är självklart att alla ska få åka minst en tävling och uppvisning. 


Under säsongen är det 3-4 tävlingar som tränare beslutar om, lagets ekonomi styr lite hur vi ska tävla. Team Twilight ställer också upp på Mölndals konståkningsklubbs juluppvisning och våruppvisning samt Team Spirits uppvisning.


Under säsongen kan de ibland tillkomma lite jobb för att få in pengar till laget. Självklart är detta också ett beslut vi tar gemensamt, ingenting är omöjligt!


Frånvaro/sjukdom: meddelas till båda tränarna så snart man vet att man inte kan komma på träningen. När det närmar sig tävling/uppvisning är det viktigt att du kommer till ishallen och tittar på träningen, om det är så att du inte kan åka. 


Bilder/filmer: bilder och filmer kan komma att läggas ut på sociala medier. Vi i Team Twilight använder oss utav Instagram och MKK:s hemsida. Om du inte vill vara med på kort och i filmklipp som läggs ut så är det viktigt att du meddelar tränaren så fort som möjligt.


Kostnader:

Kostnad per månad kan variera mellan säsongerna men aldrig under året som går. Vill du veta aktuell kostnad så tveka inte att höra av dig till kansliet, kansli@molndals-kk.com. Lagkassan är 1600 kronor. Klänningen max 400 kronor per år. Lagkassan täcker träningar, antalet tävlingar vi bestämmer, klänning, smink, hårdekoration samt annat som kan tänkas behövas.


Föräldrar:

TeamTwilight har "isvakter" vilket innebär att föräldrar sitter i båset vid isen och sköter musiken, två gånger under hela säsongen. Två föräldrar ihop bemannar och sköter musiken under träningen samt hjälper till vid eventuella skador som kan uppstå. Detta är bara för att underlätta för tränarna för att de ska kunna ge barnen den bästa träningen. MKK har ett dokument om ideellt arbete för föreningen uppsatt på anslagstavlor i ishallarna samt på MKK:s hemsida. Föräldrarmöten anordnas en gång på försäsongen, en gång under säsongen och en gång på eftersäsongen. 

Övergång till Limelight:

När åkaren anses vara redo att flyttas upp till MKK’s ungdomslag Team Limelight så kommer detta förmedlas av tränarna. Tränarna diskuterar detta i slutet av säsongen i samråd med barnens singeltränare som också lägger in sin samlade bild av åkaren. Varje barn erbjuds då ett val som vårdnadshavare och åkare har möjlighet att då ta ställning till. Det går exakt lika bra att åka kvar i Twilight. Flytt mellan lagen sker endast i samband med ny säsong. Varje säsong ser olika ut, eftersom varje lag har sin utveckling och ibland sker en övergång med många åkare och ibland sker nästan ingen övergång alls. Detta handlar om lagets utveckling, åkarbehov och årets satsning. Vårdnadshavare är välkomna med synpunkter eller frågor till synchroansvarig Camilla Chressman. Viktigt att poängtera är dock att vårdnadshavare behöver respektera tränarnas beslut.  


Tränare:

Tränare för säsongen 2018/2019 är Beatrice Andersson och Camilla Chressman. 

Mail: beagris6@gmail.com Mail: cchressman@gmail.com


Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen