SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Skridskoskola
Infomöte för föräldrar med barn i Skridskoskolan
2017-11-20 23:06
I söndags höll MKK:s huvudtränare Eva Wiliö ett infomöte i Åby ishalls kafé för föräldrar med barn i Skridskoskolans tillsammans med tränare Felicia Månmyr och skridskoskolans samordnare Sara Lesch. 

Barnens träning

Föräldrar uppmanas att helst inte stå vid sargen utan sitt hellre på läktaren eller caféet under barnens träning. Då får barnen mer ut av sin träning eftersom de då har lättare att koncentrera sig.

 

Skridskor

Skridskons kvalité är viktig för barnens lärande. Stadiga, stabila och lägre mellan sko och is underlättar. Så kallade skalskridskor är ej att rekommendera eftersom de är höga och försvårar lärandet. Fråga gärna tränare eller de som hyr ut våra hyrskridskor om råd. Det är också viktigt att knyta ordentligt så barnet får bra stöd. Man kan fortsätta att hyra skridskor under vårterminen. Men sedan måste man själv köpa egna skridskor. Man kan hitta bra skridskor begagnat.

 

Skridskovård

Sköt om skridskorna genom att torka av skenorna efter varje tillfälle samt använd skridskoskydd mellan isen och omklädningsrummen. Skridskoskydden skall inte vara på när man förvarar skridskorna hemma. Skenan rostar lätt då.

Slipning

Slipning ingår om man hyr skridskor av klubben. Den utförs av Pavel. Vi kommer att informera om ev. tillfällen för slipning via mail och hemsidan. Om man har privata skridskor kostar det ca 150 kr att slipa. Pavel tar swish eller kontant.

 

Köpa skridskor

Tips; MKK Bytesmarknad i Åby ishall. MKK arrangera bytesmarknad på våren samt på hösten. Det finns även två Facebook-grupper för ändamålet; ”Konståkning Köp och sälj” eller ”Köp och Sälj Konståkning”.

 

Felicia Månmyr informerar om juluppvisningen.

Den 17/12 är det MKK: årliga Juluppvisning kl. 15.00. Nybörjarna kommer att vara med i ”Tomteparaden”. Klädsel för nybörjarna är tomteluva och röda kläder. Det går bra att ta vad som helst som man har hemma som är rött och kanske en luva på hjälmen eller rött tyg som man draperar hjälmen i, sätter på en vit tofs eller dylikt. Man kan också använda crepe-papper till exempel.

Nybörjarna åker först i andra akten. (Varje akt tar ca 40 minuter.) Vi träffas i omklädningsrummet när första akten är slut och alla tar då på sig (klädsel- om man inte gjort det tidigare) och skridskor och hjälm. Tränarna tar sedan hand om barnen och går bakvägen och kommer ut där ismaskinen brukar åka ut.


OBS! Viktigt att ni namnar och märker barnens skridskoskydd. Då blir det lättare för er att få tillbaks rätt skydd efter Uppvisningsåket.

 

Inträde för Juluppvisningen brukar vara ca 60-70 kr för de över 18 år. Det går att betala med swish. Släkt och vänner är också välkomna på juluppvisningen.


Vårterminen 2018

Efter juluppvisningen den 17/12 är Höstterminen slut och vi startar igen tisdag den 9/1 2018 (kl 17.30-18.30) i Kållered eller söndag 14/1 (kl 16-16:50) i Åby.

Under vårterminen 2018 tränar nybörjarna tisdagar i Kållered och söndagar i Åby på samma tider som vi gjort under hösten. Tränar man på våren så håller man på till slutet av mars.

 

Eftersäsongsträning

Vill man träna under jul- och nyårshelgerna så börjar denna träning tisdag 19/12 kl 17.30-18.20 i Kållered. Kostnaden för 6 ggr är 300:-

Man kan anmäla sig till jullovsträningen via länken nedan, eller så anmäler man sig vid första tillfället tisdagen 19/12 kl 17.30-18.20 i Kållered.

 

Följande tider kommer att vara träning under Jul och Nyår:
Tisdag 19/12 17.30-18.20 Kållered

Torsdag 21/12 18-18.50 Åby

Tisdag 26/12 17.30-18.20 Kållered

Lördag 30/12 16-16.50 Åby

Torsdag 4/1 17.30-18.20 Kållered

Söndag 6/1 16-16.50 Åby

 

Anmälan görs på följande länk:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoCRGjGGSkSEFOzkzvWlBXjYMVHCGVjbZ1YGanRfnzRW7mDA/viewform


Kontakt och information

Glöm inte att kontrollera att vi har rätta kontaktuppgifter till er.

Tips är även att gå in på hemsidan för att få löpande information.

 

Frågor, maila till: skridskoskola@molndals-kk.com