SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Idéell verksamhet

AVLÖNAD VERKSAMHET

Inom konståkningen avlönas tränarna eftersom det är en profession att vara konståkningstränare. Tränarna är anställda av klubben för att bedriva konståkning.  


IDEELL VERKSAMHET

I princip all annan verksamhet i klubben är ideell. Styrelsearbete, arbetsgruppen Falkenbergslägret, tävlingskommittén, stora delar av skridskoskolan, administration, tävlingar, uppvisningar, kontakter med kommunen och förbundet, finansiering i form av lotterier och försäljning och mycket annat, skall hanteras av oss föräldrar. Vi köper faktureringstjänster, bokföringstjänster, lönehantering och revisionstjänst.  

1:a säsongen Ditt/Ert barn åker i MKK bemannar man inte, men man får hjälpa till om man vill. 

2:a säsongen Ditt/Ert barn åker i MKK bemannar man på MKKs uppvisningar samt några pass i vårt Café i samband med barnets träning. 

3:e säsongen Ditt/Ert barn åker i MKK - se ovan (2:a säsongen) eller nedan (den säsong barnet är på väg att bli tävlingsåkare) 

Den säsong Ditt/Ert barn är på väg att bli tävlingsåkare bemannar man under Skridskoskolans inskrivning samt några pass i vårt Café i samband med barnets träning. Man är även med i organisationen av KM under våren. 

Den säsong barnet/ungdomen är tävlingsåkare bemannar man på tävlingar som MKK organiserar, det blir cirka 3-4 halvdagpass (kan bli fler pass om det behövs). 
Man bemannar också vårt Café i samband med barnets träning eller något pass under MKK:s uppvisningar. 
Det ingår också att man är delaktig i någon av MKK:s arbetsgrupper. 

Den säsong åkaren ingår i 1:a eller 2:a grupp bemannar man på tävlingar som MKK organiserar, det blir cirka 3-4 halvdagpass (kan bli fler pass om det behövs). 
Man bemannar också vårt Café i samband med barnets träning eller något pass under MKK:s uppvisningar. 
Det kan också ingå att man är delaktig i någon av MKK:s arbetsgrupper. 


Varje säsong ser lite olika ut och mindre avvikelser än ovan kan förekomma.

 

Tack alla för era insatser – de behövs!! 


Allt eftersom bidrag från kommunen och staten har minskat under åren har dessa punktinsatser för att stärka klubbkassan också blivit allt viktigare och klubbens ekonomi är väsentligt beroende av dessa intäkter. I dag har vi en situation där träningsavgifterna hade varit ännu högre om inte detta tillskott till klubbkassan hade funnits.


För att driva verksamheten är det, utöver avgifter, därför även nödvändigt med idéell medverkan från åkarnas anhöriga vid flera tillfällen under verksamhetsåret. Annars kommer verksamheten inte att fungera.


Nedan ser du exempel på er medverkan. Klicka också på denna länk för mer information där ser du vad som gäller beroende på hur länge Ditt/Ert barn/ungdom har åkt i klubben.


Fikaförsäljning
* Baka till försäljningen
* Sälja fika, lotter mm


Tävlingar och uppvisningar:
* Arbeta som funktionär
* Hjälpa till bakom kulisserna
* Sälja kaffe, lotter mm
* Baka
* Sy uppvisningskläder
* Tillverkning av rekvisita


Inskrivning av nybörjare Skridskoskolan och vid skridskobytardagar:
* Inskrivning av nybörjare

* Utprovning av hyrskridskor för nybörjare

* Informera om träningsregler, tider mm

* Ta emot inbytesskridskor vid skridskobytardagar


Våra arrangemang är uppvisningar, teamtävling och singeltävlingar. Våra största arrangemang är uppvisningarna och teamtävlingen Mölndalspokalen. Vid teamtävlingen är vanligtvis läktarplatserna Åby ishall ganska välfyllda och närmare 500 åkare och ledare är också i ishallen under dagen. De senaste åren har vi dessutom arrangerat speciella skoluppvisningar på dagtid, vilket innebär att åkarna har tagit ledigt från skolan denna dag för att delta.

De föräldrar som har barn/ungdomar i tävlingsgrupper (team och singel) får naturligtvis ta den största delen av ideellt arbete vid våra tävlingar. Till våra största arrangemang, uppvisningarna och teamtävlingen, behöver vi dock hjälp från alla i klubben.


För att uppvisningarna ska vara möjliga att genomföra behöver vi även föräldrars medverkan med att ta fram uppvisningsdräkter och rekvisita några veckor innan det är dags för barnen och ungdomarna att visa upp sig.