SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
MKK:s Målsättning


1 MÅL OCH INRIKTNING

1.1 MKK är en idrottsklubb och verksamheten skall därför bedrivas i idrottslig anda.

1.2 Klubben ska bedriva verksamhet inom följande områden:

Skridskoskola
Som breddverksamhet för att barn i alla åldrar skall få möjlighet att lära sig att åka skridskor och som förberedelse för framtida konståkningsträning.

Synchro och singel-grupper
Med singelträning, grund synchroträning, stegträning och med golvträning. Grupperna förbereder för klubbens Synchro, eller singelträningsgrupper .

Tävlingsgrupper-synchro
Med inriktning på lokala tävlingar för nybörjar och ungdomslag samt nationella tävlingar för ungdomslag och juniorlag. För juniorer även internationellt.

Tävlingsgrupper-singel
Med inriktning på kvalificerade tävlingar inom och utom distriktet, t.ex. cuper, DM, LM, SM och eventuellt även tävlingar utomlands.

1.3 Klubben ska sträva efter att ekonomiskt hjälpa åkare som har förutsättningar att nå den yttersta eliten där målet är tävlingar på internationell nivå.

1.4 Åkare i tävlingsgruppen kan få ekonomisk hjälp av klubben vid tävlingar som de tagits ut till eller kvalificerat sig till.

1.5 Klubben skall ordna egen utbildning av tränare till viss nivå samt ekonomiskt stödja utbildning av domare, funktionärer, och tränare enligt Svenska Konståkningsförbundets normer.

1.6 Klubben bör om möjligt vara representerad vid de tävlingar som anordnas inom distriktet.

1.7 Klubbmästerskap skall anordnas en gång per år.

1.8 Klubben skall anordna två uppvisningar varje år där samtliga åkare får deltaga.

1.9 Mölndalscupen och/eller Stjärnskottet skall om möjligt ordnas varje år.