SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Läger
Värdegrund ÖRA


ÖPPENHET 


RESPEKT 


ANSVAR


Falkenbergsägrets värdegrund syftar till att skapa en god anda och förutsättningar för att samtliga deltagare skall känna sig välkomna och efter genomfört läger kunna vända hemåt med många fina minnen och förhoppningsvis nya vänner.

Öppenhet står för att alla skall känna sig välkomna och inkluderade i lägrets gemenskap oavsett ålder, kön eller klubbtillhörighet. Öppenhet står även för att aktivt inkludera kamrater/deltagare i det fall någon verkar hamna utanför.

Respekt står för att vi skall respektera varandra och varandras olikheter. Vi är alla olika som personer och man skall bemöta sina medmänniskor på ett sätt så som man själv vill bli bemött. Respekt innebär också att man respekterar lägrets ordningsregler samt de instruktioner som ledare och lägerpersonal ger.

Ansvar står för att samtliga lägerdeltagare har ett gemensamt ansvar för att medverka till att alla på lägret får en trevlig upplevelse med sig hem. Alla har ett ansvar i att bidra till att ingen utsätts för mobbing, utfrysning, kränkande tilltal eller särbehandling. Alla har ett ansvar att inte stå passiv i det fall man kan misstänka att någon far illa.


Regler

På lägret uppträder vi sportsligt mot varandra och gläds åt varandras framgång och stöttar varandra i träningen. Vi uppträder alla som goda kamrater. Vi lämnar ingen ensam.

Duschar finns att nyttja i ishallen och i gymnastiksalen, viktigt att vi endast duschar en gång per dag.


Vi lyssnar och respekterar all personal och deras arbete på lägret.

Vi respekterar och håller de tider som är uppsatta för lägret gällande träning, måltider, tystnad på rummen och väckning.

I uppehållsrummet skriver alla åkare upp sig om de tillfälligt vill lämna lägret och noterar när de kommer tillbaka. Åkare under 10 år får sällskap av lägerledare.


Endast de barn som är simkunniga (200m) och över 10 år, får gå tillsammans med annan simkunnig kompis till havet och bada eller till simhallen om föräldrarna har givit sitt samtycke.


Föräldrar som besöker lägret anmäler sig först till en lägerledare i uppehållsrummet.

Duschar finns att nyttja i ishallen och vid gymnastiksalen, viktigt att vi endast duschar en gång per dag.

Vi har ett godis- och nötfritt läger. Till godis räknas även snacks (chips, ostbågar etc.)


Vi är alla idrottsutövare och följer Riksidrottsförbundets policy kring drogfri idrott därför råder det noll tolerans mot alkohol, narkotika och doping och vi arbetar för en tobaksfri idrott.

Fotografering i omklädningsrum, träningslokaler och vid bad är EJ tillåtet. Fråga tränaren om ni vill filma eller ta kort.

 

För cykel gäller hjälm för de som är yngre än 15 år. För sparkcykel bestämmer målsman vad som gäller angående hjälm.    

 

 

Notera att deltagare som allvarligt och/eller upprepat bryter mot lägrets ordningsregler, värdegrund eller som på annat sätt äventyrar säkerhet och trivsel, kan komma att skickas hem från lägret.