SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Avgifter

 

Medlemsavgift

För att delta i vår verksamhet krävs att man är medlem i föreningen och att man betalar sin träningsavgift. Medlemsavgiften är en stadgeenlig avgift, som ger grundläggande medlemsrättigheter i föreningen. I medlemsavgiften ingår en föreningsförsäkring för åkaren.

Medlemsavgift erläggs per säsong.

  • Medlemsavgift per säsong (HT/VT) 300 kr

 

 

Träningsavgift

Träningsavgiften är något man betalar för att få delta i föreningens idrottsverksamhet. Träningsavgiften är uppdelad på Hösttermin, Vårtermin och Eftersäsong. Storleken på träningsavgiften under ordinarie säsong och eftersäsong grundar sig på antalet träningspass per vecka som åkaren deltar i. Avgiften betalas alltså per termin (dvs 1 gång på ht och 1 gång på vt) under ordinarie säsong samt separat för eftersäsong.

I träningsavgiften ingår även tränarlöner och resekostnader under tävlingar. Under tävlingar bekostar åkarna endast sin anmälningsavgift och egen resa. Då detta ingår i tränaravgiften kan man inte ta igen tid man missar på grund av egen tävling eller andra klubbarrangemang.

   

Våra Träningsavgifter säsongen 2023/2024  

Tränar du 1 h per/v. kostar träningsavgifter 1100 kr/termin.

Tränar du 2 till 4 h per v. kostar det ca 1900 - 3000 kr/termin.

Tränar du 5 till 8 h per v. kostar det ca 3480 - 4470 kr/termin.

Tränar du 9 till 12 h per v. kostar det ca 4670 - 5270 kr/termin.

 

Gymnastik

Off-Ice eller gymnastik kostar 150 kr/timma 

 

Test

From 230901 har Svenska Konståkningsförbundet ändrat testsystem. 

Läs mer om tester på SKFs hemsida. Tester/Teknikmärken | Svenska Konståkningsförbundet (svenskkonstakning.se)

 

Program

Program till tävling och programträning ingår inte i terminsavgifter då det innebär extra planeringstid och istid för att göra program i de olika klasserna.

Åkaren tar fram musik i samråd med tränaren. Tränaren skapar ett program. Detta ligger utanför ordinarie träning vilket innebär att det blir en extra kostnad.

 

För mer information om dessa avgifter mm se följande länkar:

 

Att tävla i singelåkning

 

 

 

 

Tävlingslicens

För att få tävla behöver varje åkare en tävlingslicens vilket betalas in av klubben och faktureras sen ut till åkaren. I Tävlingslicensen ingår en olycksfallsförsäkring i Folksam. (se mer om Tävlingslicens på Svenska konståkningsförbundets hemsida Åkarlicens/Tävlingslicens | Svenska Konståkningsförbundet (svenskkonstakning.se)

  • Licensavgift 350 kr

 

 

Tävlingsavgifter

Deltar man i tävlingar betalar alla åkare sina egna kostnader i form av anmälningsavgiften ev. resa och boende. Klubben tillsätter tränare och står även för dennes lön och övriga kostnader under tävlingarna.

  • Anmälningsavgift Stjärntävling 365 kr

  • Anmälningsavgift Klubbtävling 1 program 475 kr

  • Anmälningsavgift Klubbtävling 2 program 700 kr

  • Anmälningsavgift A tävling 2 program 995 kr

  • Anmälningsavgift Deltävling Nationella serier och DM  2 program 1100 kr 

 

A-serie och Elitserieavgifter

Utöver dessa grundläggande tränings- och tävlingsavgifter finns det separata avgifter för åkare som är med i A- resp. Elitserien. Dessa avgifter är en kostnad som SKF tar ut för att administrera dessa tävlingsserier.

  • Avgift A-serien betalas in 2 ggr per säsong 500 kr/termin

  • Avgift Elitserie betalas in 1 gång per säsong 1500 kr/år