SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Singel
Att tävla i Singel

Att tävla i Singel:

Barnen som tränar singel  och som har tagit klubbens 3:e märke ges möjlighet att tävla. Tävlingar i singel är uppdelade i följande klasser:

 • Stjärntävling: finns för alla åkare i början av sin tävlingskarriär. Den tävlande får ett Stjärnprotokoll där olika bedömningspunkter belönas med stjärnor samt utvecklande kommentarer.
 • Klubbtävling: finns för dig som har nått en viss nivå i din utveckling. När det blir dags att tävla på klubbtävlingar kommer din tränare att informera dig. Bedömningen på klubbtävlingar sker inför domare som ger dig poäng. 
 • A-Tävling: sker enligt liknande principer som Förbundstävling. A-tävlingar riktar sig till A-åkare som inte deltar i Nationella serierna. För att delta i A-tävling ska ålders- och testkriterier för A-nivå vara uppfyllda
 • Nationella serien och SM: För att delta i Nationella serien och/eller SM ska ålders- och testkriterier för nationella tävlingar vara uppfyllda. 

I singelåkning tävlar man med ett friåknings program. Endast åkare som deltar på A-tävlingar tävlar med ett kortprogram och ett friåknings program

 • Kortprogrammet : innehåller åtta föreskrivna element, bestående av hopp, piruetter, och stegsekvenser.
 • Friåkningen : består av ett väl balanserat program av friåkningselement såsom hopp, piruetter, steg och andra sammanbindande rörelser - utförda med ett minimum av tvåfotsåkning i harmoni med den musik åkaren valt.
Att tänka på vid tävling

Information Före och Efter Tävlingar

Information om tider, startordning, resultat mm från tävlingarna kan man hitta antingen på den arrangerande klubbens egen hemsida eller på Svenska Konståkningsförbundets Resultat sida där det finns samlad information om alla stjärn, klubb-, A-, elit- och synkrotävlingar.


Dessutom finns under Svenska Konståkningsförbundet sida på följande länk  "Tävlingskalender " hittar ni lätt inbjudan till planerade tävlingar. Det kan vara bra att läsa dessa inbjudan om man t ex behöver övernatta eftersom arrangören oftast har bra erbjudanden på hotellpriser.

 

Tidsschema

Här ser ni också vilken klubb som arrangerar tävlingen och kan då lätt googla klubben för att hitta hemsidan där tidsschema mm finns.

 

Avanmälan - sjukdom eller annan orsak.

Om du blir sjuk, eller helt plötsligt inte kan tävla på en tävling där du är anmäld följande rutin gäller: 

 • För avanmälan innan Onsdag kl 12:00 på tävlings vecka - Hör av dig till Julien (julien@molndals-kk.com)
 • För avanmälan efter Onsdag kl 12:00 - Kontakta tävlings ledningen via mail (information finns i inbjudan) och lägga din tränare, alt. Julien i kopia. 
 • För avanmälan innan lottningen, faktureras hälften av anmälningsavgiften
 • För avanmälan efter lottningen, faktureras hela avgiften 

 

Lottning: 

Startordning publiceras snarast efter avslutad lottning på tävlingens resultat sida.

 • Stjärntävlingar: Lottningen sker på Torsdag kväll kl 19:00
 • Klubbtävlingar, Förbundstävling: Lottningen sker på Fredag kväll kl 19:00
Bedömning vid en Klubbtävling