SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Relight
Team Relight

Team Relight

 

Team Relight är Mölndals konståkningsklubbs mixed-lag. Mixed-laget startades säsongen 2012/2013. Relight är ett team för åkare som inte längre vill satsa på en elitkarriär och som åker synkro för att det är roligt. Du skall kunna åka i Team Relight och kombinera det med både skola, fritid och arbete.

 

Vem får åka med Relight?

 

Du som åkare skall ha fyllt 15 år och ha Basic grund och Fri grund. Kunskapsnivån i laget är varierande, därför är det viktigt att du som åkare provar på att åka med oss för att se om Relight kan vara något för dig. Kunskapsnivån är inget som hindrar dig ifrån att komma till oss, alla är välkomna! Självklart går det också bra att fråga tränaren om man känner sig osäker. Laget tränar enbart under huvudsäsong som lag, det går självklart att lösa om man vill åka försäsong eller eftersäsong, frågan kommer alltid när det blir aktuellt. Eftersom vi har begränsat med is så kommer det perioder där vi tränar enbart program; skridskoteknik och steg läggs in i träningarna när vi känner oss klara och redo med programmet.

 

Hur fungerar det att vara med i Relight?

 

  • Träning en gång i veckan
  • 30 minuter fysträning
  • En timme golvträning
  • En och en halv timme träning på isen

Extra tid på isen planeras, i god tid, gemensamt inför tävlingar och uppvisningar.

 

Tema för säsongens program, musik, klänning och smink är ett gemensamt beslut i Relight. Du som åkare påverkar beslutet. Programmet byggs upp utav er åkare i samråd med tränaren. Målet är att vi under slutet av säsongen tillsammans tar in musikidéer och sedan får var och en rösta på de förslag man tycker bäst om. Efter att temat är bestämt tar vi fram förslag på tävlingskläder, smink och frisyr.

 

Beslut som fattas i Relight är i största mån majoritetsbeslut från er åkare; tränaren går enbart in i vissa frågor och styr upp vid eventuella beslut där gruppen är oense. Vi i Relight tycker att det är viktigt att ha öppna diskussioner och våga komma med förslag och idéer!

 

Inför varje tävling/uppvisning har tränaren kollat upp hur många som kan delta och utefter det så blir det tävlandet laget bestämt. Relight har inga fasta reserver; om flera kan delta så diskuterar vi igenom vem som åker för att alla skall få chansen, detta kan komma att bli ett tränarbeslut. (Ett krav för tävling är att man kan programmet). Vill man inte tävla eller åka uppvisning så är detta också helt okej och upp till dig själv att besluta.

 

Under säsongen är det 2-3 tävlingar som vi tillsammans beslutar om, lagets ekonomi styr lite hur vi skall tävla. Team Relight ställer också upp på Mölndals konståkningsklubbs Juluppvisning och Vår-uppvisning.

 

Under säsongen kan det ibland komma lite jobb för att få in pengar till laget. Självklart så är också detta ett beslut vi tar i gruppen, ingenting är omöjligt!

 

Frånvaro/sjukdom meddelas i Facebook-gruppen så snart man vet att man inte kommer på träningen. När vi närmar oss tävling/uppvisning är det viktigt att du kommer till ishallen och tittar på, om det är så att du inte kan åka.

 

Bilder/film; bilder och filmer kan komma att läggas ut på sociala medier. Vi i Team Relight använder oss utav Instagram, Facebook och MKK:s hemsida. Om du inte vill vara med på kort och i filmklipp som läggs ut så är det viktigt att du meddelar tränaren så fort som möjligt så skall vi se till att det inte händer.

 

Kostnader:

 

Kostnad per månad kan variera mellan säsongerna men aldrig under året som går. Månadsavgiften är september-april. Vill du veta aktuell kostnad så tveka inte att höra av dig till Camilla. Månadskostnaden täcker antalet tävlingar vi bestämmer, klänning, smink, hårdekoration samt annat som kan tänkas behövas. Extrakostnader under säsongen är alltid frivilligt; ingen tvingas att betala för extra tävling osv om man inte vill delta. Längre resor för att tävla på annan ort med eventuell övernattning tar vi gemensamt beslut om eftersom det oftast innebär att vi får en extra kostnad.

 

Julien Leclerc | julien@molndals-kk.com - 0723339199