Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Mölndals Konståkningsklubb
INSTÄLLD Våruppvisning
2020-03-12 17:44

Med anledning av gårdagens regeringsbeslut om att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer den aviserade Våruppvisningen, 28 mars, att ställas in. Ordinarie träning fortgår enligt plan

 

NOTERA - Känner man sig hängig eller sjuk ska man meddela tränaren och stanna hemma. Detta gäller oavsett om man tror att det kan vara coronavirus eller en vanlig förkylning. 

Styrelsen följer informationsflödet kring Coronaviruset/COVID-19 löpande och kommer att vidta åtgärder i enlighet med Hälsovårdsmyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Med allmän sammankomst respektive offentlig tillställning avses:

Med allmän sammankomst avses:

·         sammankomster som utgör demonstrationer eller som annars hålls för överläggning, opinionsyttring eller upplysning i allmän eller enskild angelägenhet

·         föreläsningar och föredrag som hålls för undervisning eller för att meddela allmän eller medborgerlig bildning

·         sammankomster som hålls för religionsutövning

·         teaterföreställningar, biografföreställningar, konserter och andra sammankomster för att framföra konstnärligt verk

·         andra sammankomster vid vilka mötesfriheten utövas.

 

Med offentlig tillställning avses:

·         tävlingar och uppvisningar i sport, idrott och flygning

·         danstillställningar

·         tivolinöjen och festtåg

·         marknader och mässor

·         andra tillställningar som inte är att anse som allmänna sammankomster eller cirkusföreställningar.

Källa: Polisen.se

 

 

Vänlig hälsning,

 

Styrelsen


Riksidrottsförbundet SISU
2020-03-05 16:34

Vår hållning angående Coronaviruset

Information – Internationella resor och eventuell risk för smittspridning

När det gäller resor och liknande följer RF-SISU Västra Götaland Utrikesdepartementets reseinformation. Här kan du hitta information land för land: UD-avråder.


Folkhälsomyndigheten ger inte avrådan för resor men på deras hemsida kan du hitta svar på många frågor som rör Coronaviruset, uppdaterad riskbedömning av smitta och vad du själv kan tänka på – allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.


Här finns svar på många frågor om Coronaviruset

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

• Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Utifrån en bedömning av utvecklingen har Folkhälsomyndigheten uppdaterat sina rekommendationer. Personer som har vistats i områdena nedan bör vara uppmärksamma på luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber och ringa sjukvården 1177 Vårdguiden för bedömning.

Rekommendationen gäller i dagsläget (ons 4 mars kl 09.00):

- Hela Kinas fastland inklusive Hongkong (men inte Macau), - Sydkorea,

- Iran,

- Norra Italien. Regioner där smittspridning pågår i Italien är följande: Aostadalen, Piemonte, Ligurien, Lombardiet, Emilia-Romagna, Trento-Alto Adige, Veneto, Friuli Venezia Giulia och Toskana.


Antal bekräftade och misstänkta fall förändras ständigt, allteftersom personer söker vård och undersöks för viruset. Således kan nya områden tillkomma.


RF-SISU Västra Götaland följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters bedömningar och rekommendationer. Det är medarbetarens/enskildas eget ansvar att ta del av viktig samhällsinformation.RF-SISU V.G. vidtar försiktighetsåtgärder kopplade till coronaviruset


Till medarbetare - Om du nyligen har befunnit dig i något av riskområdena, kontakta omgående din verksamhetschef och berätta var du befunnit dig. Tillsammans med HR-chef beslutas eventuella fortsatta åtgärder.

- Om du varit i nära kontakt med personer som nyligen vistats i riskområden, kontakta din verksamhetschef.

- Har du planerade resor i tjänsten till riskområden, prata med din verksamhetschef. Har du planerat att delta vid mötesplatser med många deltagare – eller där deltagare är internationella gäster – prata med din verksamhetschef.

- Har du planerat att delta vid internationella mötesplatser, prata med din verksamhetschef.


Till verksamhetschef - Om du vet att någon medarbetare nyligen befunnit sig i något av riskområdena, ta omgående kontakt med honom eller henne. Meddela sen HR-chefen för eventuellt beslut om fortsatta åtgärder.

RF/SISU riks har tillsatt en krisgrupp som fortsätter bevaka utvecklingen av coronaviruset och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters bedömningar och rekommendationer. Distrikt Västra Götaland står i löpande kontakt med riks.Rekommendationer till SDF/IF

SDF/IF, som inte erhållit information från sitt SF, rekommenderas att själva göra en analys av rådande läge och utifrån det skapa egna handlingsplaner för sitt agerande kopplat till coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Härmed får SDF/IF också möjlighet att ta del av RF-SISU Västra Götalands aktuella hållning till coronaviruset (som dock bara avser den egna organisationen

Synkro-SM avgjort!
2020-02-24 23:43
Team Spirits långa program. Tack till Foto: @Figureskatingpictures / Daniel Klerfors
Juniormästerskapen i synkroniserad konståkning 2020 avgjordes i helgen. Vi säger stort grattis till guldet som erövrades av Team Spirit från Mölndals KK och Kungsbacka KK! 

I ungdomsklassen vann Team Together från Kungsbacka konståkningsklubb och MKK:s ungdomslag Team Limelight kom på en hedrande fjärde plats, men lyckades inte riktigt nå sin fulla potential denna gång. 

Debutantlaget Team Twilight lyckades återigen slå poängrekord och avslutade på en sjätte plats.

Nästa och avslutande tävling för säsongen är Sjöslaget på Tjörn i mars.

#synkrosm2020
Nästa stora internationella mästerskap på hemmaplan är VM i konståkning 2021 då Sverige och Stockholm står värd för världsmästerskapet. #skatesweden #worldfigure#worldfigure2021 #stockholm2021
Påskläger 2020
2020-02-21 19:07


Under vecka 15 ( Påsklov) kommer MKK att ordna Påskläger i 3 dgr. (Må-On 6-8/4) Det blir ett läger med 1 pass is /dag för de med Märke 0-1 och 2 pass is/dag för de som har märke 2 och högre. Alla har 2 andra pass med dans/gymnastik/ teori samt lunch/ dag. Påsk lägret ingår inte i eftersäsongen.

 

 

Sista anmälningsdag för Påsk lägret är Söndagen den 22/3.

Anmälan till Påsk lägret sker via denna länk nedan:

 

Påskläger: https://forms.gle/vsQsMnRoLmX7yHkU7

 

Priset för Påsk lägret kommer att ligga runt 900-1200:- beroende på om man väljer  1 eller 2 iistimmar.

Det blir alltså en separat anmälan till detta på ovanstående länk.


Under Påskveckan kommer Åby ishall att vara stängd Långfredag 10/4 och Påskafton 11/4.  Nedan ser ni prel. istider och upplägg för årets Påskläger (definitivt  schema skickat ut efter anmälningstidens utgång) :

 

Vi kommer att dela in er i grupper efter Fri tester och utefter hur många ni blir efter anmälans utgång.

Nybörjare och Fortsättningsåkare är också välkomna att anmäla sig. Alltså alla som vill åka lite mer i tre dagar.

 

Exempel på upplägg för er som har märke 2-3 och fri tester:

Isträning kl.  9-11

Lunch kl. 11-12

Gymnastik kl. 12-12.45

Dans kl. 13-13.45

 

Ex. på Upplägg för Nybörjare och fortsättningsåkare (märke 0-1)

Gymnastik kl. 13-13.45

Lunch kl. 14-15

Dans kl. 15-15.45

Isträning kl. 16-17

 

Välkomna med anmälanVuxengrupp Eftersäsong 2020
2020-02-21 13:59

För ER som är intresserade av att lära sig lite om vår idrott eller för er som redan kan och vill lära sig mer, kommer vi att ordna en Vuxengrupp på Eftersäsongen 2020.

Tid: Söndagar V.15-20 i Åby ishall kl. 21-21.50
Kostnad: 600 kr för 6 ggr.
Tränare: Vilma Nord

Anmälan på följande länk:

OBS! Möjlighet finns för de som behöver hyra skridskor att hyra för 40 kr per gång (hjälm ingår). Swishas på plats till Mölndals stad som lånar ut sina skridskor för ändamålet
Välkomna med Er anmälan. Mölndals KK

Elitlicensiering
ALT-TEXT

Skridskoskolan
ALT-TEXT
Var med i Mölndals KK:s Skridskoskola !

Gräsroten
ALT-TEXT
Stöd Mölndals KK via Svenska Spel

Sponsorhuset
ALT-TEXT
Stöd Mölndals KK via Sponsorhuset
Nyheter från våra grupper