SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Skridskoskola
MKKs Skridskoskola HT 2023
2021-08-08 18:57
Skridskoskolan är MKKs nybörjargrupp för barn och ungdomar som vill lära sig åka skridskor och börja träna på de första grunderna inom konståkning. 
 
Höstterminen startar söndag 24/9 och pågår till mitten av december. 
 
Anmälan till höstterminen är nu öppen. Ni anmäler er via länken här nedanför, läs först igenom informationen noga!
 
Träning i skridskoskolan
Skridskoskolan är MKKs grupp för nybörjare och här lär vi ut de viktigaste grunderna i skridskoteknik. Om du går vår skridskoskola så kommer det bli mycket roligare att åka skridskor till exempel i skolan och på "allmänhetens åkning". Du kommer bland annat att lära dig att åka framåt och bakåt på rätt sätt - åka på ett ben - tvåfotspiruett - saxa - några olika hopp (jämfota, ponny). Du tränar också upp din balans, som blir till god nytta när du till exempel åker skidor. Vår träning bedrivs av utbildade tränare! Efter 1-2 terminer i skridskoskolan finns det möjlighet att fortsätta träna konståkning i en fortsättningsgrupp.
 
Ålder och grupper
 
Vi välkomnar åkare från 3 års ålder och upp till tonåringar. Vi delar in åkarna i mindre grupper efter ålder där träningen anpassas efter detta.
 
Träningstider 
Alla åkare i skridskoskolan har möjlighet att träna två gånger i veckan:
 

Söndagar i Åby

Barn upp till 6 år Kl.11:20-12:05

Barn och ungdomar från 7 år och uppåt Kl.12:05-12:50

 
Tisdagar i Kållered

Barn upp till 6 år:  kl.17:15-18:00

Barn och ungdomar från 7 år och uppåt: kl.18:00-18.45

 

 

Pris
Skridskoskolans avgift är 1100 kr/termin. Ni är varmt välkomna att prova på att åka med oss en gång innan ni bestämmer er.
 
Betalning 
Terminsavgiften betalas via swish, information om detta får ni då ni anmält er.
 
Hyra skridskor
Det finns möjlighet att hyra skridskor av föreningen till en kostnad av 300 kr/termin. Om ni vill hyra skridskor så är det endast möjligt i Åby ishall på söndagar. Uthyrningen öppnar 30 min innan lektionen startar. Kom i god tid för att hinna prova ut skridskor. Skridskorna skall lämnas tillbaka när terminen slutar annars debiteras en avgift om 2000 kr.
 
 
Anmälan
 

Anmälan till höstterminen görs via denna länk: https://register.sportadmin.se/form/form.asp?ID={BD3B30C7-7818-4371-8E60-0D8E4BFBBBD1} 

 

 

Om ni har frågor eller vill ha mer information, kontakta oss på: skridskoskola@molndals-kk.com

(För frågor om träning som inte gäller nybörjarnivå, vänligen kontakta oss på kansli@molndals-kk.com)

 

Varmt välkomna!