SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Singel

 

 

I Singelåkning tävlar man i  ett friåkningsprogram.

När man nått en viss nivå ( Ungdom A , Junior A,  Senior A) Tävlar man i två program.

- Kortprogrammet innehåller åtta föreskrivna element, bestående av hopp, piruetter, och stegsekvenser.

- Friåkningen består av ett väl balanserat program av friåkningselement såsom hopp, piruetter, steg och andra sammanbindande rörelser - utförda med ett minimum av tvåfotsåkning i harmoni med den musik åkaren valt.

 

 

Hos Mölndals KK har vi ett 20-tal grupper spridda inom följande kategorier

 

 

 

 

Information om Skridskoskolan finns här   http://www.molndals-kk.com/start/?ID=198721                 

 

Fortsättningsgrupp    

 

Tävlingsgrupp

 

 

 

 

MKK har som intention att bedriva singelåkning med sikte mot elitåkning. Vi eftersträvar därför att ha åkare i samtliga A-tävlingsklasser när åkarunderlag finns för detta. För närvarande har vi singelåkare i minior-, ungdoms och juniorklassen.

Singelträningen i MKK bedrivs långsiktigt. Genom att lägga stor vikt vid grunderna och att momenten lärs in på ett korrekt sätt kan vi skapa förutsättningar för bra resultat i ett längre perspektiv.

Genom att erbjuda så bra träningsförutsättningar som möjligt, vill vi ge åkarna i våra tävlingsgrupper möjlighet att utvecklas som singelåkare. Vår strävan är också att vara representerad vid mästerskapstävlingar. För vissa av åkarna kan det också bli aktuellt med internationella tävlingar.

Singelåkning är en individuell tekniksport med många moment, steg och rörelser.
Vägen till de mest avancerade momenten är lång och kantas ibland av motgångar även för den som har talang.
De åkare i MKK som tränar i singelgrupper har visat den talang och det intresse som gör det möjligt att utvecklas som singelåkare.

 

·  Snabbhet

·  Envishet

·  Styrka

·  Psykisk uthållighet

·  Smidighet

·  Motivation att göra framsteg

·  Konstnärligt lagd

·  Motoriska förutsättningar

·  Utstrålning

·  Hoppförmåga

·  Känsla för musikalitet och vackra rörelser

 

·  Djärvhet m.m.

 

 

Grupp för singelåkare

De som erbjuds att träna i en grupp för singeltävlingsverksamhet är barn från skridskoskolan som visar sådana framsteg att tränarna bedömer att de har möjlighet att utvecklas som singelåkare. Träningen bedrivs med sikte mot tävlingsverksamhet.

 

Gruppens isträning omfattar, precis som för tävlingsgrupperna, de i konståkning ingående olika momenten. Åkarna får göra tester allteftersom de uppnår den kunskap som behövs. Det är nu också dags för åkaren att anskaffa ett eget friåkningsprogram. Den första tävlingen kan vara t.ex. MKKs klubbdag. De tävlingar som sedan kan bli aktuella för åkarna är tävlingar och cuper inom distriktet.

 

Denna grupp av åkare har, utöver isträning, också gymnastik och golvträning som komplement till isträningen. Gymnastik-/golv-träningen är dels utformad som traditionell gymnastik och dels med övningar som syftar till att underlätta inlärningen av konståkningsmoment på is, t.ex. övningar på olika hopp.

_____________________________________________________