Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Mölndals Konståkningsklubb
Idéell verksamhet


Inom konståkningen avlönas tränarna eftersom det är en profession att vara konståkningstränare. Tanken är att allt runt omkring, administration, tävlingar, uppvisningar, kontakter med kommunen och förbundet, finansiering i form av lotterier och försäljning och mycket annat, skall hanteras av oss föräldrar.


Allt eftersom bidrag från kommunen och staten har minskat under åren har dessa punktinsatser för att stärka klubbkassan också blivit allt viktigare och klubbens ekonomi är väsentligt beroende av dessa intäkter. I dag har vi en situation där träningsavgifterna hade varit orimligt höga om inte detta tillskott till klubbkassan hade funnits.


För att driva verksamheten är det, utöver avgifter, därför även nödvändigt med idéell medverkan från åkarnas anhöriga vid flera tillfällen under verksamhetsåret. Annars kommer verksamheten inte att fungera.


Nedan ser du exempel på er medverkan. Klicka också på denna länk för mer information där ser du vad som gäller beroende på hur länge Ditt/Ert barn/ungdom har åkt i klubben.


Fikaförsäljning
* Baka till försäljningen
* Sälja fika, lotter mm


Tävlingar och uppvisningar:
* Arbeta som funktionär
* Hjälpa till bakom kulisserna
* Sälja kaffe, lotter mm
* Baka
* Sy uppvisningskläder
* Tillverkning av rekvisita


Inskrivning av nybörjare Skridskoskolan och vid skridskobytardagar:
* Inskrivning av nybörjare

* Utprovning av hyrskridskor för nybörjare

* Informera om träningsregler, tider mm

* Ta emot inbytesskridskor vid skridskobytardagar


Våra arrangemang är uppvisningar, teamtävling och singeltävlingar. Våra största arrangemang är uppvisningarna och teamtävlingen Mölndalspokalen. Vid teamtävlingen är vanligtvis läktarplatserna Åby ishall ganska välfyllda och närmare 500 åkare och ledare är också i ishallen under dagen. De senaste åren har vi dessutom arrangerat speciella skoluppvisningar på dagtid, vilket innebär att åkarna har tagit ledigt från skolan denna dag för att delta.

De föräldrar som har barn/ungdomar i tävlingsgrupper (team och singel) får naturligtvis ta den största delen av ideellt arbete vid våra tävlingar. Till våra största arrangemang, uppvisningarna och teamtävlingen, behöver vi dock hjälp från alla i klubben.


För att uppvisningarna ska vara möjliga att genomföra behöver vi även föräldrars medverkan med att ta fram uppvisningsdräkter och rekvisita några veckor innan det är dags för barnen och ungdomarna att visa upp sig.