SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
MKK:s Arbetsgrupper Säsongen 23/24

Hej alla föräldrar till tävlingsåkare i MKK!

 

Inför säsongen 23-24 gör vi en satsning på att utöka och utveckla klubbens olika arbetsgrupper. Vi har redan idag en väl fungerande förening där många hjälper till och inte minst våra fantastiska tränare  gör ett enormt arbete för att vår verksamhet skall hålla en hög kvalitet. Förutom själva träningsverksamheten finns det många arbetsuppgifter som skall skötas och här behöver vi alla hjälpas åt!

 

I enlighet med föreningens strategi för ideellt arbete förväntas man ingå i en arbetsgrupp från det år ens barn blir tävlingsåkare. Vi ber er nu att anmäla intresse för en arbetsgrupp som ni vill ingå i. Vi tror att ett större engagemang i arbetsgrupperna kommer att göra arbetet lättare, effektivare och roligare för oss alla! 

 

Gör ditt val av arbetsgrupp genom att klicka på länken till enkäten. Läs först igenom arbets-beskrivningarna nedan. I början av hösten blir du kontaktad av den som leder arbetsgruppen för ett första möte. Om fördelningen av intresse är ojämn kontaktar vi er för ev. byte av grupp. De som inte gör ett aktivt val blir placerade i en arbetsgrupp där det finns  behov.

 

Du kan  läsa mer om MKK´s Strategi för ideellt arbete längre ner på denna sida.

Vi ser fram emot en säsong med gott samarbete och god gemenskap!

 

Styrelsen för MKK

 

Om våra arbetsgrupper

Några av våra grupper har redan väl utarbetade rutiner och flera medlemmar. Utöver dessa har vi sett behov av nya ansvarsområden där vi kommer att starta arbetsgrupper. En del arbete är kopplat till givna tider och perioder medan andra grupper kan planera sitt arbete mer fritt. Här nedanför kan du läsa vad jobbet i de olika arbetsgrupperna innebär:

 

Arbetsgruppen för tävlingar

arbetar med att planera, organisera och genomföra klubbens tävlingsarrangemang. Här ingår att hantera anmälan till tävlingar, kontakt med domare och övriga funktionärer, planering av bemanning och att ansvara för att hjälpa till så att allt fungerar på tävlingarna. Våra tävlingar arrangeras i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets regler. Vid behov ordnar MKK så att medlemmar i gruppen kan  delta i förbundets tävlingsutbildningar.

 

Arbetsgrupp för Uppvisningar och show

MKK genomför två uppvisningar varje säsong, en vid jul och en i samband med vårterminens slut. Arbetsgruppen stöttar ansvariga tränare med det praktiska arbetet kring våra uppvisningar. Gruppen jobbar med planering av bemanning och förberedelser av lotteri, café och logistik. Vid behov hjälper gruppen till att ordna med rekvisita och kostym. På uppvisningarna är vi med och hjälper till så att arrangemanget fungerar och ser till så att de som bemannar blir introducerade till sina arbetsuppgifter.

 

Arbetsgruppen för Lägerverksamhet

arbetar med planering av vår lägerverksamhet. Störst arbete görs kring Falkenbergslägret som genomförs under 4 veckor varje sommar. En del förberedelser görs också för våra kortare läger som arrangeras på hemmaplan under skolloven. Arbetet innefattar planering av bemanning, information till åkare och föräldrar, anmälningshantering, kontakt med externa partners (Falkenbergs kommun) och planering av lägrens kost och logi.

 

Arbetsgruppen för Skridskoskolan

samordnar och administrerar skridskoskolans verksamhet. Vi hanterar anmälningar, betalning, information till åkare och föräldrar samt närvarorapportering. Vi arbetar också praktiskt med skridskouthyrning och utprovning av skridskor vid träningstillfällena och planerar bemanningen för detta. En viktig del av arbetet är att svara på frågor från föräldrar och vid behov vidarebefordra till tränarna. marknadsföring och annonsering ingår också i gruppens uppgifter.

 

Arbetsgruppen för Sponsring

Jobbar för att få in pengar till föreningen för att vi skall kunna hålla våra medlemskostnader nere genom att erbjuda reklamplatser och undersöka samarbetsavtal. Gruppen är nystartad och vi välkomnar alla som har bra idéer på hur arbetet ska utvecklas!

 

Arbetsgruppen för Café

Arbetar med att driva vår caféverksamhet. Gruppen planerar bemanning och introducerar de som bemannar vid träningar och tävlingar/uppvisningar. I arbetet ingår också att se till att klubbens egen utrustning är uppdaterad samt att utveckla vårt sortiment. Gruppen samarbetar med inköpsansvarig så att varor till försäljning finns tillgängliga och caféet är påfyllt. 

 

Arbetsgruppen för Information och kommunikation

Arbetar framförallt med att hålla vår hemsida uppdaterad och användarvänlig för såväl medlemmar som externa besökare. Gruppen stöttar också tränare och andra arbetsgrupper i vårt arbete med sociala medier.

 

Arbetsgruppen för webbshop, klubb-varor och försäljning

Jobbar med vårt sortiment av klubb-artiklar (träningskläder mm) som finns till försäljning via vår hemsida och ansvarar för att webshopen är uppdaterad. Gruppen kan också arbeta med försäljning av klubbvaror vid t.ex Klubbdagen och andra tillfällen. I arbetsuppgifterna ingår också att anordna bytesmarknad för medlemmarna vid cirka två tillfällen varje år. 

 

Arbetsgrupp för lotteri

Planerar och organiserar lotterier vid våra publik-evenemang. Gruppen samarbetar då med tävlings- och uppvisningsgrupperna. Gruppen ser till att det finns lotter och vinster till de lotterier som skall ordnas och utarbetar anvisningar för hur lotterierna skall ordnas i enlighet med gällande regler för lotteri inom ideella föreningar.

 

Idéell verksamhet

AVLÖNAD VERKSAMHET

Inom konståkningen avlönas tränarna eftersom det är en profession att vara konståkningstränare. Tränarna är anställda av klubben för att bedriva konståkning.  

 

IDEELL VERKSAMHET

I princip all annan verksamhet i klubben är ideell. Styrelsearbete, arbetsgruppen Falkenbergslägret, tävlingskommittén, stora delar av skridskoskolan, administration, tävlingar, uppvisningar, kontakter med kommunen och förbundet, finansiering i form av lotterier och försäljning, skridskouthyrning och mycket annat, skall hanteras av oss föräldrar. Vi köper faktureringstjänster, bokföringstjänster, lönehantering och revisionstjänst.  

1:a säsongen Ditt/Ert barn åker i MKK bemannar man inte, men man får hjälpa till om man vill. 

2:a säsongen Ditt/Ert barn åker i MKK bemannar man på MKKs uppvisningar samt några pass i vårt Café.

3:e säsongen Ditt/Ert barn åker i MKK - se ovan (2:a säsongen) eller nedan (den säsong barnet är på väg att bli tävlingsåkare) 

Den säsong Ditt/Ert barn är på väg att bli tävlingsåkare bemannar man under Skridskoskolans inskrivning samt några pass i vårt Café. Man är även med i organisationen av Klubbdagen under våren. 

Den säsong barnet/ungdomen är tävlingsåkare (eller valt att inte tävla) bemannar man på tävlingar som MKK organiserar, det blir cirka 3-4 halvdagpass (kan bli fler pass om det behövs). 
Man bemannar också vårt Café eller något pass under MKK:s uppvisningar. 
Det ingår också att man är delaktig i någon av MKK:s arbetsgrupper. 

Den säsong åkaren ingår i 1:a eller 2:a grupp bemannar man på tävlingar som MKK organiserar, det blir cirka 3-4 halvdagpass (kan bli fler pass om det behövs). 
Man bemannar också vårt Café eller något pass under MKK:s uppvisningar. 
Det kan också ingå att man är delaktig i någon av MKK:s arbetsgrupper. 

 

Varje säsong ser lite olika ut och mindre avvikelser än ovan kan förekomma.

 

Tack alla för era insatser – de behövs!! 

 

Allt eftersom bidrag från kommunen och staten har minskat under åren har dessa punktinsatser för att stärka klubbkassan också blivit allt viktigare och klubbens ekonomi är väsentligt beroende av dessa intäkter. I dag har vi en situation där träningsavgifterna hade varit ännu högre om inte detta tillskott till klubbkassan hade funnits.


För att driva verksamheten är det, utöver avgifter, därför även nödvändigt med idéell medverkan från åkarnas anhöriga vid flera tillfällen under verksamhetsåret. Annars kommer verksamheten inte att fungera.


Nedan ser du exempel på er medverkan. Klicka också på denna länk för mer information där ser du vad som gäller beroende på hur länge Ditt/Ert barn/ungdom har åkt i klubben.


Fikaförsäljning
* Baka till försäljningen
* Sälja fika, lotter mm


Tävlingar och uppvisningar:
* Arbeta som funktionär
* Hjälpa till bakom kulisserna
* Sälja kaffe, lotter mm
* Baka
* Sy uppvisningskläder
* Tillverkning av rekvisita


Inskrivning av nybörjare Skridskoskolan och vid skridskobytardagar:
* Inskrivning av nybörjare

* Utprovning av hyrskridskor för nybörjare

* Informera om träningsregler, tider mm

* Ta emot inbytesskridskor vid skridskobytardagar

 

Skridskouthyrning vid allmänhetens åkning:

* För den som står utgår det en ersättning till åkaren 

* Detta kan man då sen kvitta mot tävlingsavgift eller annan faktura från MKK

* Vi går ut och frågar både syncro och singel


Våra arrangemang är uppvisningar, synkro-tävling och singel-tävlingar. Våra största arrangemang är uppvisningarna och synkro-tävlingen Mölndalspokalen. Vid synkro-tävlingen är vanligtvis läktarplatserna Åby ishall ganska välfyllda och närmare 500 åkare och ledare är också i ishallen under dagen. 

De föräldrar som har barn/ungdomar i tävlingsgrupper (synkro och singel) får naturligtvis ta den största delen av ideellt arbete vid våra tävlingar. Till våra största arrangemang, uppvisningarna och synkrotävlingen, behöver vi dock hjälp från alla i klubben. 


För att uppvisningarna ska vara möjliga att genomföra behöver vi även föräldrars medverkan med att ta fram uppvisningsdräkter och rekvisita några veckor innan det är dags för barnen och ungdomarna att visa upp sig.