SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Om klubben
MÖLNDALS KONSTÅKNINGSKLUBB bildades 1976, samtidigt som Åby isstadion färdigställdes. Sedan dess har vi haft flera hundra medlemmar varje år. De barn och ungdomar som har lärt sig att åka konståkning har haft en givande och aktiv fritidssysselsättning och många har fått ett intresse som varat under ungdomsåren (och ibland ännu längre). 


TRÄNING
MKK är all träning, från nybörjarträning till elitträning, viktiga delar i verksamheten. Vi bygger vår elitverksamhet på återväxt i de egna leden genom skridskoskolan, och senare i den grundläggande team och singelträningen för de yngre åkarna. Klubben har genom åren haft många sportsliga framgångar i såväl team- som singelsammanhang. I singelåkningen har vi haft medaljplatser på både SM och NM för juniorer. MKK-åkare har också, vid flera tillfällen, representerat Sverige vid junior-VM.Våra åkare i de yngre klasserna har också varit flitigt representerade på de olika mästerskapen (SM, LM, DM) 

Även teamverksamheten har, bl.a. genom teamsamarbetet med Kungsbacka KK, varit framgångsrikt. Team Spirit har i flera år placerat sig på medaljplats på team-SM och gjort bra ifrån sig på internationella tävlingar. MKKs ungdomsteam har också visat mycket positiva resultat, något som bland annat beror på att åkarna får en bra grund i skridskoskolans träning. 

Vi har vår skridskoträning i Åby och Kållereds ishallar.

Vår verksamhetsmodell MKK har en bred verksamhet där det finns plats för de flesta kategorier av åkare. Det åstadkommer vi genom att ha: 

Skridskoskola, där nybörjare och fortsättningsgrupper lär sig att åka skridskor och att klara konståkningens allra första moment. 
Målinriktad och grundläggande förberedande singelträning
Målinriktad och grundläggande förberedande teamträning
Singelåkning i tävlingsgrupper - miniorer, ungdom, juniorer 
Teamåkning i tävlingsgrupper -ungdomsteam och juniorteam