SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndals Konståkningsklubb
Singel
Bedömning vid en Klubbtävling
 
Vad händer när du tagit 3:e märket

När man tagit 3e märket

 

När ert barn tagit 3e märket!  Om man vill, så har de nu möjlighet att få ett program att tävla med. Det första man ska göra är att börja leta efter musik. Vissa av er kanske redan har hittat musik.

 

Hur väljer man musik? 

Ta gärna en titt på spellistan för inspiration:

https://open.spotify.com/playlist/65ENTy6riWf4v05gLssaj9?si=SNORHmEGRzyzpEvbHBhMjQ

Något vi rekommenderar är att man väljer en låt som man inte brukar lyssna på. Det händer rätt ofta att man väljer sin favorit poplåt och sen tröttnar man rätt fort på den. När ni hittat en låt (eller flera) så skickar man in det till sin tränare. 

 

När och hur får de program?

När musiken är klippt så kommer de så snart som möjligt ordnas en tid för koreografi. Detta kommer då vara utöver sina ordinarie träningstider. Alla lär sig olika snabbt, men första programmet brukar ta ungefär 1-2h att lära ut. 

 

Jag hört något om ett tävlings test, när kommer det vara?

Testet kommer vara utspritt på träningarna. När en åkare kan ett moment från testet så kommer antingen det filmas och skickas till Eva ( vår huvudtränare). Eller så tittar hon personligen på testet. Det hela kommer vara så Odramatiskt det bara kan bli. Dessutom är de flesta av momenten i testet samma som vi har i tredjemärket. 

 

Tävlingstest innehåll:

*Utfallssteget

*Flygskär på ytterskär minst 3 sek

*Ståpiruette minst 3 varv (med saxning ingång)

*Treavals

*Mohawksteget

*Bågar framåt ytterskär

 

Så hur funkar en tävling?

 Man kommer dit minst en timme innan sin startgrupp. MKK har en eller två tränare på plats. Så ni som föräldrar eller släktingar kan sitta på läktaren och hejar på alla tävlande.

Åkaren värmer upp på golvet tillsammans med tränaren, knyter på skridskorna, värmer upp 4 min på isen och sen åker man upp sitt program inför två domare samt en mindre publik. Efter man åkt sitt program så väntar man på sitt utvärderings protokoll. På vissa tävlingar arrangeras de en prisutdelning.

 

Är det placeringar på tävlingar?

Nej. Men längre fram i tiden när de nått en viss ålder och/eller test så har man placeringar. 

 

 

När & Vart är tävlingarna? Hur anmäler man sig?

Ungefär i September/Oktober kommer ni få en lista över de tävlingar klubben kommer åka på under höstterminen. Man behöver inte åka på alla, utan man väljer de som man kan och anmäler sig till sin tränare. Listan över vårterminens tävlingar kommer i december/januari.

 

Kostnader att hålla lite koll på:

 

*Program

Första programmet får man ett halverat pris: 250kr (vid nästa program kostar det 500kr). Man har samma program i ca två år.

 

*Licens (ht20+vt21)

Licens måste man ha för att kunna testa och tävla. Kostnad: 350kr. Betalas varje år.

Utdrag från våran hemsida:

För att få tävla behöver varje åkare en tävlingslicens vilket betalas in av klubben och faktureras sen ut till åkaren. I Tävlingslicensen ingår en olycksfallsförsäkring i Folksam. (se mer om Tävlingslicens på Svenska konståkningsförbundets hemsida http://www.svenskkonstakning.se/tavla/akarlicens/ 

 

*Tävlingstestet

Detta är det allra första testet man gör innan man får delta på tävlingar. Kostnad: 250kr.

Vill man läsa mer om testsystemet så finns den på Svenska konståkningsförbundets hemsida:

Testsystem - Svenska Konståkningsförbundet (svenskkonstakning.se)

 

*Tävlingar

Kostnad per tävling: 360kr

 

Alla ovanstående avgifter kommer på faktura.

 

Mer info om avgifter hittar ni på våran hemsida:

http://www.molndals-kk.com/sida/?ID=218848

 

Vid Avanmälan av tävling

Se till att i god tid avanmäla Er om ni vet att ni inte kan delta. Skulle ni avanmäla när startordningen är klar sker ingen återbetalning.  ( Se nedan från Svenska Konståkningsförbundet)

Blir ni sjuka ber vi ER meddela Er tränare som kommer att vara med på tävlingen.

 Vid avanmälan efter anmälningstidens utgång, men före kl. 24.00 två (2) dagar före första tävlingsdagen återbetalas halva avgiften.

Dock sker ingen återbetalning efter fastställande av startordning, som vid Stjärntävlingar kan ske tidigare (se § 207). c) Vid avanmälan efter kl. 00.00 dagen före första tävlingsdagen, eller efter fastställande av startordning om den skett tidigare, sker ingen återbetalning.